Projekt för stöd till patienter på psykosmottagningar att komma i arbete eller studier

 

Projektet Integrering av IPS i psykosvården bedrivs sedan 2019 i Stockholm och har som målsättning att: ”Personer inom målgruppen ska få tillgång till individuellt stöd för att komma i arbete eller studier. Tanken är att så tidigt som möjligt föra arbete och studier på tal med patienter inskrivna på psykosmottagningar och erbjuda möjlighet till arbetslivsinriktad rehabilitering i form av IPS.” (IPS: Individual Placement and Support, är en metod för att stödja brukare att komma i arbete.)

Fler artiklar

Röster om Prospectcirkeln Familj & Vänner hösten 2023

Röster om Prospectcirkeln Familj & Vänner hösten 2023

Hösten 2023 genomförde vi i IFS:s lokaler på Kungsholmen en studiecirkel med sju deltagande anhöriga föräldrar och två cirkelledare, alla med egna erfarenheter av barn med psykisk ohälsa, schizofreni/psykosproblematik i olika faser. Vid sex träffar om 3-4 timmar gick...

Besök av författare Helena Westerberg

Besök av författare Helena Westerberg

Presentation av boken Vakengångare Söndagen 19 november 2023 hade IFS/CS, med Steg för Steg, besök av Helena Westerberg, själverfaren med schizofrenidiagnos, och samtidigt hjärnforskare. Helena är aktuell med sin bok ”Vakengångare”, som ger läsaren en inblick såväl i...