Artiklar & Media

Lyssna till podden ”Steg för Steg”

 

IFS/CS verksamhet Steg för Steg är aktuell med en ny podd om hur det är att arbeta och leva med diagnosen psykos/schizofreni. Välkommen att lyssna!

Följ Schizofreniförbundets arbete i tidningen Empati

Schizofreniförbundets egen tidning heter Empati och i den tas aktuella frågor upp gällande psykosvården och ger relevant information till såväl brukare som anhöriga.

Besök IFS/CS bibliotek och lär om schizofreni/psykos

IFS/CS har ett bibliotek som innehåller många titlar om psykos/schizofreni, rehabilitering till anhöriga. Besök biblioteks sidan för att lära dig mer och se vilka böcker du kan låna.

(OBS! Biblioteket har för närvarande stängt!)

Lyssna till Radio Total Normal

Radio Totalnormal är ett närradioprogram som görs för att skapa öppenhet kring psykisk ohälsa. Programmet görs live inför publik varannan torsdag.

Mer psykologer behövs till föreningarna!

 

Läs före detta ordförande i schizofreniförbundet Lennart Lundins intervju i Psykologtidningen nr 6.

Följ Schizofreniförbundet på YouTube

IFS/CS är en lokalförening av Schizofreniförbundet och har sin verksamhet i centrala Stockholm.

Utforska mer om psykotiska sjukdomar

Till synes var Eleanor Longden precis som alla andra studenter, på väg till college med tillförsikt och en framtid full av löften. Det var tills rösterna i hennes huvud började prata. Inledningsvis oskyldiga blev dessa interna berättare allt mer antagonistiska och diktatoriska, vilket förvandlande hennes liv till en vaken mardröm. Med diagnosen, schizofreni, inlagd på sjukhus, tungt medicinerad, kände hon sig utelämnad av ett system som inte visste hur de skulle hjälpa henne.

IFS/CS Aktiviteter

Psykisk ohälsa – stöd från socialtjänsten

Psykisk ohälsa – stöd från socialtjänsten

IFS Stockholmsdistriktet bjuder in till en informations- och frågekväll om vilket stöd socialtjänsten kan ge. Vilka regler och bestämmelser gäller? Vilka insatser kan man ansöka om och vilket stöd finns för dig som brukare och/eller anhörig. Vilka faktorer vägs in vid...

Prospect studiecirkel för ”vuxna barn” 2024

Prospect studiecirkel för ”vuxna barn” 2024

Med siktet framåt Inbjudan till studiecirkel för ”vuxna barn” till personer med schizofreni eller liknande psykoser.En ny del ”PROSPECT Vuxna Barn” har tagits fram och detta är en pilot-cirkel.    Studiecirkeln träffas runt olika teman såsom stress, sorg, skam och att...

Psykologledda samtalsgrupper

Psykologledda samtalsgrupper

Psykologledd samtalsgrupp för anhöriga föräldrar till personer med psykosproblematik   Alla vill vi vara en bra anhörig/förälder. Hur är man en bra förälder till en son/dotter som insjuknat i psykos? Anhöriggrupper är enligt många undersökningar en viktig del av...