Stöd vår verksamhet

Stöd vår verksamhet!

Med Swish: 123 337 8015 Märk med “Gåva till IFS/CS”

Med Plusgiro 409 76 38 – 3 Märk med “Gåva till IFS/CS”

_________________________________________________________________________

forts om boken STEGET UT

IFS (Intresseföreningen för Schizofreni/Centrala Stockholm) startade verksamheten i slutet av 1990-talet som ett motdrag till psykiatrireformens svikna löften, säger ordföranden och före detta verksamhetschefen Ulla Elfving Ekström:

”Vi hade nog lite väl stora förväntningar på psykiatrireformen, för när de statliga pengarna sinade återgick mycket till det gamla. I slutet av 90-talet pratade vi mycket i föreningen om hur illa ställt det fortfarande var för personer mer psykosproblematik. Oftast var de hänvisade till en tillvaro av passivitet och utanförskap”.

Därefter har det ena gett det andra. Idag har det sociala företaget Steg för Steg inneburit en vändpunkt i livet för många. Bland de affärsdrivande enheterna märks en ”regelrätt” affärsbyrå. Ett bevis om något på att personer med allvarlig psykosproblematik med rätt stöd kan sköta avancerade arbetsuppgifter, menar stödpersonen Anders Magnusson:

”Vetskapen om att det finns en kund därute, som förväntar sig ett väl utfört jobb är viktigt för medarbetarna. De går till ett ’riktigt’ arbete. Med allt vad det innebär av både ansvar och stolthet.”

I den nya upplaga av Steget Ut som vi nu har nöjet att presentera läggs extra vikt vid hur de funktionssvårigheter som ibland reser murar mot arbetslivet med rätt inställning och kunskap hos arbetsgivaren kan övervinnas. Här har tekniker för problemlösning en central roll.

Förhoppningen är att boken ska inspirera till liknande verksamheter inom både offentlig och privat sektor. Med den ambitionen har vi även tagit fram en studiehandledning.

Boken ”STEGET UT” beskriver arbete och ESL-pedagogik
vid schizofreni och liknande psykoser på IFS Centrala Stockholm Steg för Steg.

Köp boken – stöd verksamheten!

IFS Centrala Stockholm